RİZE İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Ne Yenir

 
İlimizde güne yöresel ürünlerden peynir çeşitleri, tereyağı, bal, pekmez, likapa reçeli ve muhlamadan oluşan güzel bir kahvaltıya Rize simiti ve Rize çayı eşliğinde başlanabilir. Yöresel yemek çeşitleri olan kavurma, pide, kuru fasulye yemeği, kara lahana sarması, turşu tavalısı, mısır ekmeği, hamsikoli, hamsili pilav. muhlama, laz böreği, pepeçura, pekmezli kabak tatlısına yöresel yemek yapan işletmelerde ulaşılabilir. Ayrıca balık çeşitlerinin sunulduğu balık restoranlarında balık menüleri tadılabilir.

  • Derepazarı Pidesi (4).jpg
  • Kurufasülye (2).JPG
  • Muhlama (1).JPG
  • Rize Kavurması (3).JPG
  • b.jpg
  • cumur.jpg
  • masa1.jpg
  • masa2.jpg
  • 27022013_aeabb3c8-1852-451e-9d1b-b5391ad9a0d0.JPG
  • 27022013_c8489a85-8503-4df2-9d6a-5c111de79fc4.JPG
  • IMG_0303.JPG
  • Mısır Ekmeği.jpg
  • HAMSİ ÇORBASI
  • Hamsikoli 02
  • TURŞU TAVALI
  • 23022013_d8b85249-d6dc-4c91-87d3-b875556296c0.JPG
  • Laz Böreği.JPG
  • LAHANA SARMA  1
  • 27022013_0f5e3411-c63b-409b-8b7d-a12e9cc465a1.JPG
  • Hamsikoli.JPG
  • Rize Simidi (1).jpg